Vakanties

U kunt het verschil maken

Elk kind is welkom, ongeacht religie of achtergrond.

Vreugde en hoop voor iedereen; van ziek zijn en pijn hebben naar plezier maken

Wat is er leuker dan op vakantie gaan? Zichron Menachem Nederland heeft dit reeds negen keer kunnen verwezenlijken. Een ElAl vliegtuig, speciaal voor de kinderen en begeleiding wordt gehuurd om van Tel Aviv naar Amsterdam te vliegen, zodat zij kunnen genieten van alles wat ons mooie land te bieden heeft. De groep bestaat uit ongeveer 125 kinderen en 100 personen die de reis begeleiden. Er komt onvoorstelbaar veel bij kijken om zo een reis te organiseren. Behandelingen van de kinderen moeten ook tijdens deze week doorgaan. Daarom reizen artsen, verpleegsters en medisch geschoolde vrijwilligers met de kinderen mee.

Een hotel ergens in Nederland wordt afgehuurd alleen voor de kinderen. Een week onder lotgenoten zijn, waarbij plezier maken voorop staat ondanks dat de behandelingen van de kinderen doorgaan. De kinderen kunnen niet wachten om na de behandelingen weer deel te nemen aan de vakantie. Er is een speciale ambulance aangeschaft, met financiële hulp van Zichron Menachem Nederland, die in Haifa verscheept wordt naar Marseille en vervolgens naar Nederland rijdt.

Er worden in deze week trips gemaakt naar o.a. pretparken, een rondvaart door de grachten van Amsterdam, een ballonvaart en een bezoek aan het Zuiderzee Museum. Als klap op de vuurpijl was er in de afgelopen jaren aan het einde van de week een concert in de RAI met de lievelingszanger van de kinderen.

Inpakken en vliegen

Er gaat niets boven een heerlijke vakantie. Meer dan 125 kinderen per keer namen deel aan een van de acht zomervakanties in Nederland. Kijk hoe deze kinderen in een week een metamorfose ondergaan!

Copyright © 2024 Zichron Menachem.